Hastalarımıza iki çeşit anestezi yöntemi kullanılmaktadır. Bunlar Genel Anestezi ve Bölgesel Anestezi olarak ayrılmaktadır. Anestezi ameliyat olan kişi için konfordur.
Genel anestezi geçici bilinç kaybı ile birlikte duyu fonksiyonlarının ortadan kalkmasıdır.
Vücudun bir parçasının duyusunun ortadan kaldırılmasıdır. Örneğin bir kolun ağrı duyusu bölgesel blok yapılarak ortadan kaldırılabilir. Ya da epidural ve ya spinal anestezi ile omurilikten çıkan sinirler bloke edilerek ağrı duyusu ortadan kaldırılarak ameliyat olunabilir.
El, ayak, parmak gibi, bir uzvun bir bölümü veya tamamı bu yolla uyuşturulabilir. Örneğin, el cerrahisinde kolun sinirlerinin koltuk altından bir iğne ile girilerek uyuşturulması gibi.
Vücudun yalnızca küçük bir bölümünün uyuşturulmasıdır. Abse Boşaltılması, dikiş atılması gibi durumlarda tercih edilir. Duruma göre bütün bu anestezi yöntemlerinin kombine bir şekilde kullanılması da söz konusu olabilir.
Çok ince bir iğne ile omurilik sıvısı içine verilen ilaçlarla sağlanan anestezi çeşididir. Hasta göbek hizasının altında ağrı hissetmez.
Bu yöntemde ise ilaç omurilik zarı dışına verilir. Daha çok, ameliyat sonrası fazla ağrı duyulacak durumlarda (diz protezi, kalça protezi, büyük kemik kırıkları, gebelerde sezeryan gibi) tercih edilmektedir.